Hlavní obsah

Hejnová obhajobu stříbra na HME oželí a začne s přípravou na hlavní část roku

Limit na čtyřstovce splnila s přehledem, nakonec ale běžkyně Zuzana Hejnová na nadcházejícím halovém evropském šampionátu v Glasgow stříbro obhajovat nebude. Specialistka na čtvrtku překážek se rozhodla dát přednost odpočinku a zahájení přípravy na hlavní část atletického roku, jehož vrcholem bude na přelomu září a října mistrovství světa v Kataru.

Foto: Jan Kucharčík

Zuzana Hejnová při ostravském mítinku Czech Indoor Gala.

Článek

„Po dnešním tréninku, i když byl hodně vydařený a běhala jsem nejrychleji z celé halové sezony, jsme se s trenérkou shodly na tom, že halový šampionát vynecháme," uvedla Hejnová ve středu odpoledne.

Hejnová v halové sezoně absolvovala zatím tři čtyřstovky a v každé se výrazně posunula. V neděli při mistrovství republiky v Ostravě zaběhla čas 53,03 sekundy, kterým se zařadila na začátek třetí desítky neredukovaných evropských tabulek.

Po potížích nechce riskovat zranění ve vedlejší disciplíně

„Jsem ve fázi, kdy bych byla ráda za postup z rozběhu a myslím, že je v takovém případě lepší si trochu odpočinout a zahájit přípravu na hlavní část roku. Jsem ráda, že jsem zdravá a že jsem si mohla zazávodit bez bolesti," dodala dvojnásobná mistryně světa.

Hejnovou v uplynulé sezoně brzdily potíže s achilovkami a zimní část sezony nepoznamenaná zraněním pro ni byla pozitivním signálem, že je na dobré cestě. „Jela bych ráda reprezentovat, nosit český dres je pro mě čest. Hala je pro mě ale pořád jen zpestření a musím brát v potaz, že hladká čtyřstovka není moje hlavní disciplína. Vytvořila jsem základ pro moji hlavní sezonu a nechci riskovat jakékoliv zranění. Věřím, že se týmu bude dařit a budu všem moc držet palce," vzkázala česká závodnice.

Reklama

Související témata: