Hlavní obsah

Na Zlatou tretru přijedou dálkař Echevarría a mistr světa Gulijev

Praha

Na atletickou Zlatou tretru znovu přijede kubánský dálkař Juan Miguel Echevarría, který loni vylepšil rekord mítinku na 866 centimetrů. Dvoustovku poběží i úřadující mistr světa a Evropy Ramil Gulijev z Turecka. V tiskové zprávě o tom informovali pořadatelé mítinku, který se uskuteční 20. června v Ostravě.

Foto: Sport.cz

Juan Miguel Echevarría bude jednou z hlavních hvězd Zlaté tretry

Článek

Echevarríův loňský výkon ze Zlaté tretry byl nejdelším dálkařským pokusem na území Česka v historii. Dvacetiletý Kubánec už se blýskl i v úvodu této sezony, když v březnu v Havaně s nedovolenou podporou větru dolétl až na 892 centimetrů. Pak ale kvůli zranění v soutěži nepokračoval. Jeho soupeřem na Zlaté tretře bude mimo jiné úřadující mistr Evropy venku i v hale Miltiadis Tentóglu z Řecka.

Na dvoustovce se vedle domácího Pavla Masláka, slovenské sprinterské hvězdy Jána Volka a Stevena Gardinera z Baham představí také Gulijev. Turecký sprinter loni na Zlaté tretře skončil třetí, ale na ME v Berlíně pak výkonem 19,76 sekundy zaostal jen o čtyři setiny sekundy za letitým evropským rekordem Itala Pietra Meney z roku 1979. V ohrožení by tak mohl být rekord mítinku, který výkonem 19,83 drží světový rekordman Usain Bolt.

Dorazí i výškařka Lasickeneová

Ze světových hvězd už dříve potvrdili účast například výškařka Maria Lasickeneová, koulař Tom Walsh, oštěpař Johannes Vetter nebo tyčkař Renaud Lavillenie. Ze špičkových domácích atletů budou na Zlaté tretře vedle Masláka startovat také oštěpaři Jakub Vadlejch a Nikola Ogrodníková, koulař Tomáš Staněk, mílařka Simona Vrzalová nebo výškařka Michaela Hrubá.

Pořadatelé v zájmu fanoušků z větší dálky a dětí a mládeže posunuli začátek mítinku na 17:30, aby skončil do 20 hodin. K dispozici bude také zvláštní vlak do Prahy po skončení závodu. Vstupenky se prodávají za 200 korun se slevami pro děti, atletické kluby a školní autobusy.

Reklama