Hlavní obsah

Běžící Big Ben uvízl před cílem maratonu v Londýně. Bláznivé video baví celý svět

Londýn/Praha

Mezi běžci při maratonu v hlavním městě Velké Británie se náramně vyjímal. Dokonce natolik, že si ho všimla i britská BBC. Lukas Bates totiž celý závod absolvoval v kostýmu slavných londýnských hodin jménem Big Ben. Těsně před cílem ale musel čelit zásadnímu a nečekanému problému.

Foto: Paul Childs, Reuters

Eliud Kipchoge ovládl maraton v Londýně. Pozornost ale poutali i mnozí závodníci v kostýmech.

Článek

Třicetiletý Brit totiž svým vysokým kostýmem narazil do cílového oblouku a ať se snažil, jak chtěl, nízký oblouk jej dál nepustil. Zdálo se tedy, že konec závodu pro Batese připravil možná nepřekonatelnou překážku.

Naštěstí se poblíž objevil jeden z dobrovolníků, který pomohl "obřímu Big Benu" dostat se až do cíle. A ani přes závěrečné trable nakonec Bates neměl vůbec špatný čas. Maraton dokončil za 3 hodiny a 54 minut.

Podle slov závodníka je jeho dosud nejlepším výkonem v maratonu času 2 hodiny a 59 minut - to ale tehdy, když není oblečený jako obří dominanta Londýna.

I další závodníci poutali pozornost

Bates ale nebyl jediný, kdo závod absolvoval v kostýmu. I spousta dalších účastníků na sobě z různých důvodů měla pestrobarevný oděv. Hledáčku fotografů neunikl třeba závodník jménem Dave Lock v kostýmu obřího zeleného telefonu.

Pozornost mnohých pak poutala nejstarší žena na trati. Eileen Nobleová dokončila maraton za 6 hodin a 28 minut v obdivuhodném věku 84 let.

Závod, kterého se zúčastnilo zhruba 43 000 běžců, vyhrál Keňan Eliud Kipchoge.

Reklama