Hlavní obsah

Dvořák po 10 letech odejde z funkce šéfa atletické reprezentace

Praha

Bývalý mistr světa a světový rekordman v desetiboji Tomáš Dvořák v září po deseti letech opustí funkci šéftrenéra české atletické reprezentace. O jeho nástupci rozhodne výběrové řízení.

Foto: Ivana Roháčková

Bývalý mistr světa a světový rekordman v desetiboji Tomáš Dvořák v září po deseti letech opustí funkci šéftrenéra české atletické reprezentace.

Článek

"Deset let je dlouhá doba, jsem unaven a rád bych si odpočinul," uvedl Dvořák v tiskové zprávě. "Jsem rád, že jsem měl příležitost deset let reprezentaci vést a těší mě úspěchy, kterých za tu dobu čeští atleti dosáhli. Sám jsem se mnohému naučil a nabral zkušenosti v jiné roli, než jakou jsem v atletice měl před tím," řekl sedmačtyřicetiletý rodák ze Zlína. Je připraven působit jako poradce nového šéftrenéra.

V roce 2009 vystřídal Dvořák ve funkci Václava Fišera, který byl šéftrenérem 17 let. Svůj post opustí 15. září, krátce před mistrovstvím světa v Dauhá, jež se letos koná nezvykle pozdě o 28. září do 6. října.

Někdejšího vynikajícího vícebojaře přivedl k reprezentaci šéf české atletiky Libor Varhaník krátce po svém nástupu do čela svazu. "Velice rád jsem s ním spolupracoval a děkuji mu za veškerou práci, kterou pro českou atletiku vykonal. Věřím, že Tomášova pupeční šňůra s atletikou jeho odchodem z funkce šéftrenéra nebude přerušena a přeji mu hodně zdaru v osobním i profesním životě," prohlásil Varhaník.

Dvořák je bronzovým olympijským medailistou v desetiboji z Atlanty 1996. Rok nato se stal mistrem světa a další tituly přidal v letech 1999 a 2001. Z haly má evropské zlato a dvě stříbra, jednou byl druhý na světovém šampionátu. V roce 1999 vytvořil v Praze světový rekord 8994 bodů, který překonal o dva roky později v Götzisu Roman Šebrle (9026).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články