Hlavní obsah

Doležal a Novotná mají vícebojařské tituly a nové osobní rekordy

Zlín

Jan Doležal obhájil titul mistra republiky v desetiboji v novém osobním rekordu 8142 bodů. Ženám v sedmiboji vládla ve Zlíně Jana Novotná, která vyhrála domácí šampionát poprvé a rovněž nasbírala nejvíce bodů v dosavadní kariéře.

Foto: Jan Kucharčík

Jan Doležal při republikovém šampionátu.

Článek

Doležal si pár dní před 23. narozeninami vylepšil o 25 bodů osobní maximum z dubnového mítinku v italské Laně. Nevyšel mu však útok na limit pro účast na podzimní mistrovství světa v Dauhá, který má hodnotu 8200 bodů.

Juniorský mistr Evropy z roku 2015 zvítězil stejně jako loni před Markem Lukášem, který nasbíral 7892 bodů. Doležalovi usnadnilo cestu za zlatou medailí odstoupení Jiřího Sýkory, který po skvělém výkonu v hodu diskem 52,92 metru soutěž s výrazným náskokem vedl, ale kvůli zranění ji nedokončil.

Novotná vybojovala svůj první titul při absenci nejlepších domácích vícebojařek Elišky Klučinové a Kateřiny Cachové. Dvacetiletá atletka pražské Dukly zvítězila ziskem 5905 bodů a vylepšila si osobní maximum téměř o 200 bodů. Vyhrála s velkým náskokem před Kateřinou Dvořákovou, která obhájila stříbro. Třetí skončila její sestra Barbora Dvořáková.

Reklama