Hlavní obsah

Parádní gesto! Ale naposledy, rýpal Staněk do soupeře. Jeho video obletělo atletický svět

Michal OsobaSport.cz

Udělal gesto fair play, když v sobotu v deset večer po Praze sháněl americkému vrhači Joeovi Kovacsovi kouli na trénink. „A už jsem mu říkal, že to bylo naposledy,“ smál se český rekordman Tomáš Staněk. Bývalý mistr světa ho totiž posledním pokusem při Memoriálu Josefa Odložila připravil o vítězství výkonem 21,29 metru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český koulař Tomáš Staněk na atletickém Memoriálu Josefa Odložila.

Článek

Staněk předvedl o decimetr méně, přesto byl s letošním maximem spokojený. A tak mohl do Kovacse rýpat. „Udělám kamarádské gesto a on pak takhle zazlobí,“ čertil se naoko. Kovacs v sobotu závodil v německém Halle, jenže ho ze stadionu odvezli dříve, než si vyzvedl svoji kouli.

„A tak mi psal, jestli bych mu kouli nesehnal. Ještě večer jsem zajel na Julisku a dovezl mu ji na hotel, aby si mohl dopoledne zaházet,“ popisoval Staněk.

Sám se poprvé v sezoně dostal přes 21 metrů, přitom minulý týden po nevydařeném závodě v Turnově zvažoval, že půjde kvůli únavě na vyšetření krve.

„Ale teď už se konečně začínám probírat z té dřiny. S trenérem jsme čekali, že budu po soustředěních trochu kleplej, jen jsem netušil, že tolik. Ale vrchol sezony je za čtyři měsíce, času je dost,“ ví Staněk, jehož video před pár týdny vzbudilo ohlas na sociálních sítích nejen mezi atlety.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

kangaroo training... 😊 #jumping #athletics #training #trackandfield #dayafter #squats

Příspěvek sdílený tomas.stanek22 (@tomas.stanek22),Kvě 11, 2019 v 12:29 PDT

Na Julisce při tréninku seskočil ze zábradlí, na dva skoky zdolal shody a na konci přeskočil popelnici. Kdyby si snad někdo myslel, že koulaři jsou hromotluci, kteří nepotřebují výbušnost…

„Asi nebudu jediný, kdo tohle zvládne. Třeba Američana Cantwella si nedovedu představit, ale Polák Szyszkowski zvládne žabákem tři a půl metru,“ hlásí Staněk, jenž výskokem dokáže překonat laťku ve výšce 150 centimetrů. „Ale je pravda, že z toho mého videa se stal virál, jak ho sdílela i European Athletics,“ usmívá se majitel tři medailí z vrcholných halových soutěží.

Reklama