Hlavní obsah

V podezření z dopingu je i Silnov, viceprezident ruské atletiky

Praha

Olympijský vítěz ve skoku do výšky z roku 2008 a současný viceprezident Ruského atletického svazu Andrej Silnov čelí podezření z porušení pravidel o dopingu. V pátek se domácí federace bude případem zabývat a Silnovovi hrozí přinejmenším dočasná suspendace.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Olympijský vítěz ve skoku do výšky z roku 2008 a současný viceprezident Ruského atletického svazu Andrej Silnov čelí podezření z porušení pravidel o dopingu

Článek

O podezřeních z dopingu informovala bez bližších podrobností ruská média, pouze se odkázala na nejnovější zjištění světové antidopingové organizace WADA.

Nyní čtyřiatřicetiletý Silnov vyhrál olympijský závod v Pekingu. O dva roky dříve zvítězil na mistrovství Evropy v Göteborgu, kde byl jediným přemožitelem Tomáše Janků. Naposledy závodil před třemi roky.

Komplikace pro Rusko

Pokud se podezření potvrdí, může kauza bývalého atleta a současného vrcholného funkcionáře znovu zkomplikovat snahu Ruska o zrušení zákazu účasti v mezinárodních soutěžích.

Mezinárodní federace IAAF o víkendu znovu prodloužila suspendaci, která kvůli systematickému dopingu v zemi platí od listopadu 2015. Ruskému svazu hrozí, že pod státní vlajkou nebudou moci jeho atleti startovat ani na podzimním mistrovství světa v Dauhá.

Reklama