Hlavní obsah

Trojskokan Taylor poletí 7900 km kvůli jednomu pokusu

Vídeň

Olympijský vítěz v trojskoku Christian Taylor poletí 7900 kilometrů kvůli jednomu skoku. Jako úřadující mistr světa má start na šampionátu v Dauhá jistý, ale podle svazových regulí se musí zúčastnit amerického národního šampionátu, aby byl nominován. Taylor v letní sezoně žije ve Vídni, odkud vyráží na evropské mítinky, a mistrovství USA se koná v Des Moines ve státě Iowa.

Foto: David Klein, Reuters

Christian Taylor na Diamantové lize v Londýně.

Článek

"Mám divokou kartu a nechci cokoliv riskovat, takže se musím zúčastnit, což udělám," řekl agentuře Reuters. Druhý trojskokan historických i letošních tabulek od sebe nic neočekává. Nechtěl ale tentokrát zvolit cestu jiných amerických atletů, kteří se představí v jiné než své hlavní disciplíně. "Ten jeden skok je to nejbezpečnější a pro mě nejmoudřejší věc, kterou bych měl udělat," poznamenal.

Taylor by mohl absolvovat všech šest pokusů a pokusit se o vítězství jako na amerických olympijských kvalifikacích, ale chce touto cestou poukázat také na svůj nesouhlas se svazovými regulemi, podle kterých musejí atleti prokázat svou výkonnost.

Myslí si, že je v jiné situaci než atleti trénující ve Spojených státech amerických. Ocenil ale příspěvek svazu pro elitní atlety, který mu pokryje část cestovních nákladů kolem 2000 dolarů (asi 45 000 korun).

Mistrovství USA, které je zároveň americkou kvalifikací na podzimní šampionát v Dauhá, se uskuteční od čtvrtka do neděle.

Reklama

Související témata: