Hlavní obsah

Americký tyčkař Kendricks se svým výkonem pod otevřeným nebem zařadil hned za Bubku

Des Moines

Americký tyčkař Sam Kendricks zdolal při mistrovství USA v Des Moines výšku 606 cm. Výš skočil pod otevřeným nebem jen Ukrajinec Sergej Bubka, který při světovém rekordu před 25 lety překonal 614 centimetrů. V hale byl Francouz Renaud Lavillenie ještě o dva centimetry lepší.

Foto: Charlie Neibergall, ČTK/AP

Sam Kendricks (uprostřed) oslavuje zdolání 606 cm

Článek

Šestadvacetiletý mistr světa Kendricks vylepšil druhým pokusem svůj osobní rekord o šest centimetrů a po dopadu se ocitl pod hromadou těl svých soupeřů, kteří obklopili tyčkařský sektor a spěchali s gratulací, ještě když byl ve vzduchu.

Čtvrtkař Fred Kerley zaběhl sedmý nejlepší čas historie 43,64 a porazil lídra letošních tabulek Michaela Normana o 15 setin. Na stejné trati žen doběhla šestinásobná olympijská vítězka Allyson Felixová šestá a při návratu po mateřské pauze jí unikl postup na mistrovství světa. Nejrychlejší byla Shakima Wimbleyová v čase 50,21.

V běhu na 400 m překážek oslavil Rai Benjamin své 22. narozeniny vítězným časem 47,23 a potvrdil, že bude v Dauhá největším soupeřem Nora Karstena Warholma, který v této sezoně jako jediný běžel rychleji. Kladivářka DeAnna Priceová si upevnila první místo v letošních tabulkách vylepšeným americkým rekordem na 78,24 m.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články