Hlavní obsah

Sprinterská hvězda čelí vážnému podezření. Olympiáda i světový šampionát jsou v ohrožení!

Tohle je vážná věc! Aktuálně nejrychlejší sprinter světa Christian Coleman čelí podezření, že se za posledních 12 měsíců třikrát vyhnul dopingové kontrole. Informoval o tom britský deník Daily Mail. Třiadvacetiletému Američanovi, který bývá pasován do role nástupce Usaina Bolta, kvůli tomu hrozí trest. Ten by ho připravil nejen o start na letošním mistrovství světa v Dauhá, ale i o olympijské hry v Tokiu v příštím roce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězdný americký sprinter Christian Coleman čelí pořádnému skandálu.

Článek

Podle informací Daily Mailu se nyní Coleman s pomocí svých právníků snaží minimálně jednu ze započítaných kontrol zpochybnit. Pokud se mu to nepodaří, čeká ho podle pravidel americké antidopingové agentury USADA v případě prvního provinění trest až na dva roky.

Případem se podle listu vedle USADA momentálně zabývají také světová antidopingová agentura WADA a komise mezinárodní federace IAAF pro bezúhonnost atletiky. Nikdo se ale zatím ke kauze oficiálně nevyjádřil.

Úřadující vicemistr světa Coleman, jehož čas 9,81 na stovce je letos nejlepší na světě, se o víkendu na poslední chvíli bez bližšího vysvětlení odhlásil z mítinku Diamantové ligy v Birminghamu.

Reklama