Hlavní obsah

Sprinter Coleman popřel, že by se vyhnul třem dopingovým testům

New York

Americký sprinter Christian Coleman popřel, že by se za posledních 12 měsíců vyhnul dopingové kontrole, o čemž tento týden informoval britský deník Daily Mail. Úřadující vicemistr světa, jehož čas 9,81 na stovce je letos nejlepší na světě, počítá s účastí na blížícím se světovém šampionátu v Dauhá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězdný americký sprinter Christian Coleman.

Článek

"Jsem člověk, který nebere žádné doplňky stravy, takže mi ani nedělají starosti žádné dopingové testy. To, o čem se teď hodně psalo v souvislosti s údajným porušením pravidel, prostě není pravda," uvedl v prohlášení třiadvacetiletý Coleman.

"Jsem přesvědčený o tom, že na slyšení 4. září se celá záležitost vyjasní a budu závodit na mistrovství světa v Dauhá," dodal americký sprinter, jenž bývá pasován do role nástupce Usaina Bolta.

Případem se podle Daily Mailu zabývají americká antidopingová agentura USADA, světová antidopingová agentura WADA a komise mezinárodní federace IAAF pro bezúhonnost atletiky. Nikdo se ale zatím ke kauze oficiálně nevyjádřil.

Coleman se nyní podle listu s pomocí svých právníků snaží minimálně jednu ze započítaných kontrol zpochybnit. Pokud se mu to nepodaří, čeká ho podle pravidel USADA v případě prvního provinění trest až na dva roky.

Reklama