Hlavní obsah

Oštěpařka Ogrodníková bude reprezentovat Evropu proti USA

Oštěpařka Nikola Ogrodníková bude jako jediná česká atletka reprezentovat Evropu v zářijovém duelu se Spojenými státy americkými. Vedoucí žena kontinentálních tabulek byla do prestižního utkání nominována spolu s Taťjanou Chaladovičovou z Běloruska (2. v evropských tabulkách), Linou Muzeovou z Lotyšska (4.) a Alexie Alaisovou z Francie (12.).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Nikola Ogrodníková

Článek

Historické utkání Evropa - USA, oficiálně nazvané The Match, se uskuteční 9. a 10. září v Minsku. Do každé disciplíny proti sobě nastoupí čtyři evropští a čtyři zámořští atleti.

Další Češi v nominaci chybí včetně nejlepší letošní Evropanky v běhu na 400 metrů překážek Zuzany Hejnové. K hvězdám sestavy patří pětice úřadujících mistrů světa - polský kladivář Pawel Fajdek, turecký sprinter Ramil Gulijev, ruská výškařka Marija Lasickeneová, chorvatská diskařka Sandra Perkovičová a řecká tyčkařka Ekaterini Stefanidiová. V týmu je také dalších deset evropských šampionů.

V americkém výběru jsou například aktuální olympijské šampionky Michelle Carterová (koule) a Brianna McNealová (100 m př.), čtyřnásobná mistryně světa ve skoku do dálky Brittney Reeseová či hvězdná sprinterka Allyson Felixová. Majitelka 17 zlatých medailí z olympijských her a mistrovství světa bude v běloruské metropoli závodit v běhu na 400 metrů.

"Jsem nadšený, že tolik hvězd přijalo pozvání hájit čest Evropy a že také náš soupeř vybral silný tým. The Match bude stát za to a věřím, že si najde stálé místo v kalendáři," uvedl šéf evropské atletiky Svein Arne Hansen.

Reklama

Související témata: