Hlavní obsah

Světová rekordmanka Dibabaová kvůli zranění nepojede na MS

Addis Abeba

Světová rekordmanka v běhu na 1500 metrů Genzebe Dibabaová přijde kvůli zranění pravé nohy o mistrovství světa, které začne 27. září v Dauhá. Informoval o tom její agent. Osmadvacetiletá etiopská atletka tak nenaváže na světový titul z roku 2015.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Běžkyně Genzebe Dibabaová na atletickém mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Článek

Dibabaová, jejíž čtyři roky starý rekord má hodnotu 3:50,07, je letos výkonem 3:55,47 druhou ženou světových tabulek a v Dauhá by patřila k favoritkám. Nakonec jí ale zdravotní problémy neumožní napravit předloňské zklamání z Londýna, kde na patnáctistovce doběhla ve dvanáctičlenném finále poslední a pak se kvůli nemoci odhlásila ze závodu na 5000 metrů.

Nejrychlejší ženou sezony je etiopská rodačka v nizozemských barvách Sifan Hassanová, která letos zaběhla světový rekord na míli. Není ale jisté, zda se tato univerzální běžkyně na start patnáctistovky na MS postaví. Přihlášena je totiž také na 5000 a 10.000 metrů. Na pětce stejně jako na patnáctistovce vyhrála Diamantovou ligu, jako evropská rekordmanka v půlmaratonu má dispozice i pro nejdelší trať na dráze.

Reklama

Související témata: