Hlavní obsah

Williamsová vyvázla za doping jen s napomenutím. Už míří do Dauhá

Kingston/Praha

Jamajská sprinterská naděje Briana Williamsová přece jen bude moci startovat na atletickém mistrovství světa. Domácí antidopingová komise ji za červnový pozitivní test potrestala jen napomenutím, a protože sedmnáctiletá závodnice byla podmíněně zařazena do nominace, jejímu startu momentálně nic nebrání. Její trenér Ato Boldon, někdejší mistr světa na dvoustovce, potvrdil, že Williamsová je na cestě do Dauhá.

Foto: Sport.cz

Sprinterka Briana Williamsová.

Článek

Juniorská mistryně světa v běhu na 100 a 200 metrů měla v červnu pozitivní test na zakázané diuretikum hydrochlorothiazid a hrozil jí podle pravidel IAAF až čtyřletý trest. Diuretiky je možné maskovat užití jiných dopingových látek včetně steroidů.

Atletka se hájila tím, že zakázaná látka se do jejího těla dostala z volně prodejného léku na nachlazení, který jí podala její matka a o jehož užití informovala v příslušném formuláři při dopingové kontrole.

Disciplinární komise dospěla k závěru, že atletka se nedopustila závažného pochybení ani nedbalosti a neměla v úmyslu podvádět. Vedle napomenutí doporučila Williamsové absolvovat vzdělávací program o antidopingových pravidlech.

Williamsová se na MS kvalifikovala třetím místem na národním šampionátu v juniorském národním rekordu 10,94. Je také v nominaci do sprinterské štafety.

Reklama