Hlavní obsah

Český oštěpař na své zlato nenaváže. Kvůli zranění start zrušil

Dauhá

Smůla českého oštěpaře Vítězslava Veselého nebere konce. Bývalého mistra světa z Moskvy 2013 vloni těsně před evropským šampionátem v Berlíně zastavila angína, nezahází si ani na mistrovství světa v Dauhá. Kvůli zranění prstu na ruce musel svůj start v sobotní kvalifikaci odříct.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Nikola Ogrodníková se svým partnerem a trenérem Vítězslavem Veselým při odletu na atletické MS do katarského Dauhá.

Článek

Šestatřicetiletý oštěpař, který je zároveň trenérem své partnerky Nikoly Ogrodníkové, sice nesplnil kvalifikační limit, ale byl do Dauhá pozván mezinárodní federací na základě své výkonnosti. Prst ho trápil už v závěrečné přípravě, ale věřil, že bude schopen do závodu nastoupit. Po středečním odpoledním tréninku však naděje zhasla.

„Při lehkém házení jsem v tom prstu ucítil ostrou bolest. Trénink jsem ukončil, vrátil se do hotelu a mezitím mi prst otekl," popisoval trable s kloubem na prsteníčku pravé ruky.

Veselý pak podstoupil u českých lékařů další vyšetření včetně sonografie, která potvrdila předpokládanou diagnózu. „Jedná o rupturu postranního vazu mezi druhým a třetím článkem prostředníčku pravé ruky. Vzhledem k nestabilitě kloubu jsme start na světovém šampionátu nedoporučili," uvedla šéflékařka české výpravy Karolína Bílková.

Jediným českým zástupcem v soutěži tak bude úřadující vicemistr světa Jakub Vadlejch.

Reklama