Hlavní obsah

Groteska ve finále mistrovství světa. Co vymýšlely? nechápou fanoušci počínání Číňanek

sob (Dauhá)Sport.cz

Sobotní večer v katarském Dauhá přinesl úchvatná představení v čele s nezapomenutelným finále koulařů, ale také jeden moment, který pobavil diváky na stadionu, komentátory i uživatele sociálních sítích. Kvarteto čínských sprinterek totiž předvedlo ve finále vpravdě bizarní předávku.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Natalliah Whyteová, Shelly-Ann Fraserový-Pryceová, Shericka Jacksonová a Jonielle Smithová, jamajské vítězky štafety.

Článek

Ještě do posledního úseku se Číňanky držely na úrovni štafet bojujících o medaili. Jenže když měla Ling-wej Kchung předat kolík finišmance Man-čchi Ke, rozjely nechtěnou grotesku. Co tam vymýšlely? Číňanky si ve finále mistrovství světa udělaly trénink předávek? Tak reagovali fanoušci na Twitteru.

Lin-wej Kchung nestíhala předat kolík ve vymezeném území, a tak se obě sprinterky zcela zastavily a začaly se vracet. Protože si nebyly jisté, kde si vlastně kolík předat, po chvilce váhání se začaly vracet na začátek předávkového území.

Tam si po dalších komplikacích přece jen kolík předaly, načež zmatená Man-čchi Ke se po chvíli ještě jednou otočila a vracela se, než ji Ling-wej Kchung jasným gestem směrem  k cíli ukázala, kam že běžet.

Číňanky dobíhaly pochopitelně s obrovskou ztrátou poslední daleko za zlatými Jamajčankami, ale jejich motivace dokončit byla zřejmá. Prvních osm štafet si zajistilo start na olympiádě v Tokiu, k tomu ale potřebovaly být klasifikované.

Jejich snaha ale byla marná, po chvíli byly za své nešikovné vystoupení diskvalifikovány, neboť kolík stejně nebyl předán uvnitř předávacího území.

Reklama

Související témata: