Hlavní obsah

Diskař Malachowski kvůli touze po zlatu z OH odložil rozlučku

Varšava/Praha

Mistr světa a evropský šampion v hodu diskem Piotr Malachowski odložil kvůli touze doplnit medailovou sbírku o olympijské zlato rozlučku s kariérou, kterou si naplánoval na zářijový Memoriál Kamily Skolimowské. Šestatřicetiletý polský vrhač se po odkladu letních her v Tokiu na příští rok kvůli pandemii koronaviru zařadil mezi ty, kteří si neplánovaně život aktivního sportovce o rok prodlouží. Než ale zahájí přípravu, podrobí se operaci kolena.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Polský diskař Piotr Malachowski se v době koronviru připravuje i na parkovišti.

Článek

"Učinil jsem dvě důležitá rozhodnutí. Budu trénovat na olympijské hry v roce 2021, a abych se mohl připravovat na sto procent a byl opravdu silný a nebezpečný soupeř, podstoupím operaci pravého kolena. Bude to pro mě velmi složité, ale doufám, že se vrátím silnější," citoval Malachowského web Evropské atletiky.

Zisk olympijského zlata je pro něj pochopitelnou motivací. V Pekingu 2008 a v Riu de Janeiro 2016 skončil Malachowski "jen" druhý. Minule v Brazílii jej o prvenství připravil v poslední sérii Němec Christoph Harting, v Číně vedl do poloviny finále, než jej přehodil Gerd Kanter z Estonska.

V Pekingu se pak stal v roce 2015 mistrem světa, k tomu má ještě stříbra z Berlína 2009 a Moskvy 2013, v obou případech za bratrem svého přemožitele z Ria Robertem Hartingem. V Barceloně 2010 a Amsterodamu 2016 se stal mistrem Evropy.

Reklama