Hlavní obsah

Atletika jako doplněk? Česká triatlonová hvězda v ní pojede na mistrovství světa!

Praha

Atletiku má jen jako doplněk, který tvoří třetinu jejího hlavního sportu. Přesto v ní triatlonistka Vendula Frintová pojede na mistrovství světa. Díky osobnímu rekordu ze srpnového mistrovství republiky v Kostěnicích 1:14:08 se nominovala na světový šampionát v půlmaratonu, který se uskuteční 17. října v polské Gdyni.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká triatlonistka Vendula Frintová.

Článek

Běh byl pro sedmatřicetiletou triatlonistku vždy silnou stránkou a když jí čas dovolil, mezi atlety si úspěšně odskakovala. Před šestnácti lety se stala mistryní republiky na dráhové pětce, o rok později v krosu a vloni se blýskla vítězstvím při tradičním závodu Běchovice–Praha, který je domácím šampionátem na deset kilometrů.

Povedenou běžeckou sezonu zažila i letos. Nastoupila ke dvěma závodům a v obou se stala vicemistryní republiky, na půlmaratonu i v Běchovicích.

„Ale pořád byl pro mě běh jen doplňkem, v atletice je hrozně těžké se na světové scéně prosadit. Dlouhá léta jsem ke světové špičce v triatlonu patřila, u nás nejsou závodnice z Keni či Etiopie, možnost prosadit se je tam větší,“ srovnává Frintová, která má v triatlonu nakročeno už ke své čtvrté olympijské účasti.

Do Gdyně vyrazí se svými přemožitelkami z půlmaratonu Marcelou Joglovou, Moirou Stewartovou a také Terezou Hrochovou. A Frintová akci rozhodně nepovažuje jen za zpestření po osekané triatlonové sezoně. „Beru to hodně vážně, jsem moc ráda, že jsem dostala důvěru,“ ujišťuje.

„U mě půjde hlavně o to závod nepřepálit. Půlmaratonská trať je hodně dlouhá a tady bude přes padesát holek, které běhají rychleji než já, tak se nesmím nechat unést,“ předsevzala si Frintová, které při silničních bězích obvykle nevadí ani převýšení.

„Jako triatlonisti jsme komplexnější, máme víc svalů než běžci a ty v kopci pomůžou. I když je pravda, že letos při Běchovicích mi Hrdlořezský kopec moc nesedl,“ přemítala Frintová před svojí premiérou na atletickém mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články