Hlavní obsah

Tyčkařka Isinbajevová se po letech vrátila ke kouči Trofimovovi

MOSKVA

Tyčkařka Jelena Isinbajevová se rozhodla změnit trenéra a vrátila se ke svému prvnímu kouči Jevgeniji Trofimovovi. Jejich předchozí spolupráce skončila v závěru roku 2005, od té doby vedl přípravu světové rekordmanky a dvojnásobné olympijské vítězky Ukrajinec Vitalij Petrov, bývalý trenér Sergeje Bubky.

Foto: Dominique Favre, ČTK/AP

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Článek

"Oznámila jsem Vitaliji Petrovovi, že jsem se rozhodla změnit trenéra. Pořádně jsme to probrali a přátelsky se rozešli," řekla Isinbajevová serveru RusAthletics.com.

Trofimova prý oslovila minulou neděli a v úterý na Mezinárodní den žen měla jeho souhlas. "Zjistila jsem, že se cítím lépe, když trávím většinu svého času v Rusku. Chci trénovat doma ve Volgogradu, být s rodinou a přáteli. Proto jsem šťastná, že Jevgenij Trofimov souhlasil, že mě zase bude připravovat," dodala atletka. "Máme za sebou dva tréninky a bylo to neuvěřitelné," připojil Trofimov.

Osmadvacetiletá Isinbajevová se letos vrací k závodění po roční pauze, kterou si vybrala po propadácích na mistrovství světa v Berlíně v roce 2009 a loňském halovém MS v Dauhá. V letošní halové sezóně vyhrála oba své závody a přeskočila 485 centimetrů, start na HME v Paříži nicméně vynechala kvůli chřipce.

Reklama