Hlavní obsah

Rychlý holky se dočkaly! Po dvou letech si doma můžou vystavit medaile

PRAHA

Nezvyklý medailový ceremoniál proběhl během sobotního vyhlášení Atleta roku. Čtvrtkařská štafeta ve složení Jitka Bartoničková, Zuzana Bergrová, Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová ze skupiny přezdívané Rychlý holky se dočkala bronzových medailí, které přitom vybojovala na halovém mistrovství světa v katarském Dauhá už skoro před dvěma lety.

Foto: Ivana Roháčková, Právo

Rychlé holky se dočkaly medailí.

Článek

Důvod dlouhého čekání? Nechuť Jamajčanek, které byly pro doping jedné ze svých členek Bobby Gaye-Wilkinsové diskvalifikovány, bronzové medaile vrátit. Na mistrovství světa v Tegu už jamajská výprava doručila tři ze čtyř medailí, ale jedna stále chyběla – právě od hříšnice Gaye-Wilkinsové. „Asi s ní ještě pořádala rozlučku,“ usmívala se Bergrová.

Lepší než v kanceláři

Už ani nedoufaly, že se dočkají. Ale když před pár dny na svaz dorazil i poslední bronz, mohly bežkyně jásat, i když o autenticitu okamžité radosti z medaile přišly. „Určitě to ale bylo hezčí převzít tady než někde v kanceláři,“ přiznávala Rosolová. Nevadilo ani, že od bývalé koulařky Heleny Fibingerové dostaly medaile v krabičce, ne tradičně na krk. „Ještě by nám poničily účes,“ vtipkovala Hejnová.

O to větší odhodlání teď má sedmá nejlepší štafeta z letošního mistrovství světa v Tegu, aby si další medaili vybojovala přímo na dráze. Také už skupině pod vedením trenérky Blažkové začala tvrdá příprava soustředěním na Zadově. „Dřely jsme jako Rambo na Sibiři se špalkama,“ přirovnávala s úsměvem Bergrová.

Reklama