Hlavní obsah

Tenistka Wozniacká zvládla Newyorský maratón pod tři a půl hodiny, v cíli jí gratulovala Williamsová

Dánská tenisová hvězda Caroline Wozniacká uběhla Newyorský maratón za tři hodiny, 26 minut a 33 sekund. Bývalá světová jednička splnila svůj cíl dostat se do cíle za tři a půl hodiny, první maratónský start ale označila za nejtěžší sportovní zkušenost v životě.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Caroline Wozniacká (vlevo) přijímá gratulace k zvládnutému maratónu od své tenisové kolegyně Sereny Williamsové.

Článek
Fotogalerie

"Nic tak těžkého jsem ještě nezkusila," řekla čtyřiadvacetiletá Wozniacká v cíli. Dosaženým časem se kvalifikovala na Bostonský maratón, prohlásila však, že v nejbližších letech ji na maratónské trati nejspíš nikdo neuvidí. "Po třicátém kilometru jsem si říkala, něco takového už nikdy nepoběžím," prozradila.

V cíli v Central Parku ji čekala její americká soupeřka a kamarádka Serena Williamsová, která s ní den před závodem zašla na hokejový zápas New York Rangers - Winnipeg. "Myslím, že říkala něco jako - jsem na tebe hrdá, neuvěřitelné, skvělé... Ale upřímně, byla jsem tak vyčerpaná a zároveň tak šťastná, že vlastně ani nevím, co mi říkala," prohlásila Wozniacká.

Pro účast ve slavném závodu se rozhodla už v červnu a uzpůsobila mu i přípravu. Nejdelší vzdálenost, kterou v tréninku souvisle uběhla, byla přes 20 kilometrů a krátce před startem přiznala, že ji maratón děsil i ve spaní.

Newyorský maratón běžela Wozniacká jako jedna ze zhruba 1700 členů Teamu for Kids, kteří měli svou účastí získat na dobročinné účely přes čtyři milióny dolarů.

Reklama

Související témata: