Hlavní obsah

Zlatá tretra sklízela chválu, a tak Ostrava pomýšlí i na mistrovství Evropy

Michal OsobaPrávo

Zrekonstruovaný vítkovický stadión zdařile přestál i v náročných podmínkách Zlatou tretru, teď má před sebou další výzvu. Vedle každoročního mítinku a Kontinentálního poháru v roce 2018 by mohl uvítat i evropský šampionát. Organizátory v této myšlence po úterním mítinku podpořil i Svein Arne Hansen, nově zvolený předseda Evropské atletické asociace (EAA).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hlavní hvězda mítinku Zlatá tretra - jamajský sprinter Usain Bolt.

Článek

„Už před rokem, když byla domluvená dostavba stadiónu, jsme zaslali náš předběžný záměr, že bychom se o šampionát mohli ucházet,“ říká místopředseda Českého atletického svazu Oldřich Zvolánek, jenž je zároveň předsedou SSK Vítkovice.

Nejdříve v roce 2020

V případě Ostravy připadá v úvahu varianta šampionátu v olympijských letech s menším počtem disciplín, kde EAA nevyžaduje třicetitisícovou kapacitu, ale byl by dostačující i ostravský stadión pro 15 000 lidí. Pořadatelem ME pro příští rok je Amsterdam, po „velkém“ mistrovství Evropy v Berlíně je nejbližší volný termín v roce 2020.

Český atletický svaz už se po úspěšném letošním halovém mistrovství Evropy v pražské O2 areně rovněž začal zabývat úvahami na pořádání halového MS v letech 2020 či 2022, je tak možné, že případná kandidatura na ME se uskuteční až v dlouhodobějším horizontu.

Reklama