Hlavní obsah

Čtvrtkař Tesař doběhl na univerziádě třetí, ČR má sedmou medaili

Kwangdžu

Atlet Jan Tesař získal na světové univerziádě v korejském Kwangdžu bronzovou medaili v běhu na 400 metrů. Časem 45,73 sekundy si vylepšil osobní rekord ze čtvrtečního semifinále o 25 setin. Za limitem pro mistrovství světa v Pekingu zaostal o 23 setin.

Foto: Sport.cz

Jan Tesař třetí zleva na archivním snímku s dalšími českými medailisty z halového ME. Na fotografii dále Patrik Šorm, Daniel Němeček, Pavel Maslák, Jakub Holuša, Eliška Klučinová, Radek Juška a Ladislav Prášil.

Článek

Závod vyhrál stříbrný olympijský medailista z Londýna Luguelín Santos z Dominikánské republiky za 44,91.

V běhu žen na 3000 metrů překážek skončila Eva Krchová osmá výkonem 10:09,14.

Plavkyně Barbora Závadová skončila šestá v závodu na 200 metrů motýlek. Časem 2:13,23 zaostala o více než vteřinu za svým českým rekordem (2:12,13), který vytvořila ve čtvrtečním semifinále.

Házenkářky porazily Brazílii 29:26 a mají na dosah boj o bronzovou medaili. K tomu potřebují zvládnout závěrečný zápas skupiny s outsiderem z Uruguaye, či prohru Brazílie s Ruskem.

Basketbalistky si zahrají o páté místo s Austrálií. Po čtvrtfinálovém vyřazení s Kanadou dnes porazily Tchaj-wan 82:75. Nejlepší střelkyní byla s 19 body Monika Satoranská.

Česká výprava má za deset dnů soutěží v Koreji na kontě sedm cenných kovů, dvě zlata, tři stříbra a dva bronzy.

Reklama

Související témata: