Hlavní obsah

Jágrovi pokoj závidět nemusí. Můj je menší, ale útulný, hlásí Klučinová

Kladno

Zavře dveře hotelového pokoje číslo 6460 (hodnota jejího českého rekordu v sedmiboji) a po pár desítkách kroků může závodit. Eliška Klučinová si při tradičním vícebojařském TNT Express mítinku 10. a 11. června užije luxusu, že bude nocovat na pokoji se svým jménem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eliška Klučinová oslavuje po zisku bronzu na loňském halovém ME v Praze.

Článek

Sport Hotel Sletiště v těsné blízkosti stejnojmenného stadiónu totiž po rekonstrukci pojmenoval pokoje po kladenských sportovních esech. „Třeba je tam pokoj číslo 68 se jménem Jardy Jágra. Ten je trošku hezčí a větší, ale můj je také pěkný. Takový útulný, sympatický, akorát pro mě. A když si zapomenu tretry, nebudu to mít daleko,“ usmívá se Klučinová.

Olympiáda motivací

Hvězdně obsazený Götzis a za dva týdny oblíbené Kladno. Takový je tradiční start sezóny nejlepší české vícebojařky, na němž nehodlá nic měnit ani v olympijském roce. Zisk alespoň 5900 bodů jí zajistí start na mistrovství Evropy v Amsterdamu i na hrách v Riu.

„Olympiáda je nejvíc. Když člověka čeká těžký trénink, tak si to jako motivaci připomene. Ale uspět bych chtěla i v Amsterdamu,“ plánuje bronzová z loňského halového mistrovství Evropy v Praze.

V ideálním věku

Zažila už atmosféru olympiády v Londýně, kde skončila osmnáctá, poslední čtyři roky výkonnost osmadvacetileté Klučinové dál rostla.

„Jestli jsem v ideálním vícebojařském věku? Asi jo. Jsou holky, které září už ve dvaceti, ale většinou se k tomu musí člověk propracovat mnohaletou dřinou i zkušenostmi. A to je můj případ,“ říká svěřenkyně trenéra Františka Ptáčníka, která by se ráda podívala i za čtyři roky do Tokia.

„Když budu zdravá a bude mě to bavit jako teď, proč ne. Ale kdybych měla absolvovat další podobnou sezónu jako vloni, kdy jsem měla natrénováno a pak mě poslední měsíc před vrcholem sezóny začala bolet achillovka, asi bych se na to vykašlala. To bylo hodně psychicky náročné,“ připomíná trable před světovým šampionátem v Pekingu.

Mužským esem Kravčenko
Největší hvězdou desetiboje by při kladenském mítinku měl být úřadující mistr Evropy Andrej Kravčenko z Běloruska, obhajovat vítězství bude Marek Lukáš, naopak ve startovní listině chybí Adam Sebastian Helcelet. Vstup na stadión s nově zastřešenou tribunou bude letos zdarma.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články