Hlavní obsah

Léčba se urychlit nedá, přiznává Špotáková. Šampiónka kvůli zlomenině start odkládá

Praha

Původně doufala, že by zlomenina nártu ze soustředění na Kanárských ostrovech nemusela ovlivnit její závodní program, ale teď už oštěpařka Barbora Špotáková ví, že to byla až příliš optimistická představa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková se kvůli zlomené noze dočasně neobejde bez berlí.

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka nezahájí sezónu příští pátek v katarském Dauhá, reálnější je první závod až o měsíc později.

Kost v noze si Špotáková zlomila při tenisovém zápase 20. března. „Teď to bude šest týdnů, čeká mě sundávání ortézy a rehabilitace. Je to takový standardní průběh," líčí svěřenkyně Rudolfa Černého. „Léčba se moc urychlit nedá, není to zlomené úplně krásně a na dobrém místě," přiznává.

Vrátí se v Římě?

„Na kole můžu jezdit, ale řídit nesmím už šest týdnů, to je hodně nepříjemné. Starat se o dítě na jedné noze je zápřah," říká maminka tříletého syna Janka.

Čas do olympiády v Riu jí teď ubíhá rychle, do zahájení zbývá 99 dnů. „Vzhledem k sezóně je to zranění velká těžkost. Ale musím bojovat, vždycky jsem se vypořádala se vším a zase to pro mě nebude jednoduché," tuší.

Oštěpem zatím odhazuje jen s nohou opřenou o bednu. „Příští týden bych snad už mohla našlapovat," věří. Pokud půjde rekonvalescence hladce, chtěla by se Špotáková poprvé představit na Diamantové lize v Římě 2. června.

Reklama

Související témata: