Hlavní obsah

Za synovy medaile mají vodovod. Teď už si ale najdi holku, Usaine, radí Boltovi rodiče

Ostrava

Letěli z jamajské metropole Kingstonu do Prahy, sedli na vlak a po třech hodinách dorazili do Ostravy. „Za Usainem jezdíme na vrcholné akce, ale na mítinku kategorie Challenge jsme poprvé,“ líčili Wellesley a Jennifer Boltovi, rodiče nejrychlejšího muže planety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Wellesley a Jennifer Boltovi, rodiče sprinterského světového rekordmana při návštěvě Ostravy.

Článek

Ve čtvrtek je organizátoři vzali na Bolt Tower, šroubovou věž ve Vítkovicích. „Já mám výšky ráda, můj muž ne. Byla sranda na něj koukat,“ chichotala se paní Boltová. „Jo, bál jsem se, málem jsem zkolaboval,“ neskrýval její manžel.

Velmi brzy zjistili, jaký jim doma roste sportovní klenot. „Byl hyperaktivní, nemohli jsme ho udržet v klidu. Nám nikdy neutíkal, ale ve srovnání se spolužáky byl fakt rychlý,“ vybavuje si maminka šestinásobného olympijského vítěze.

Moc často se nepotkají

S Usainem se doma moc často nepotkají. „Jen chceme, aby nám dal vědět, že je v pořádku. Chápeme, jak je vytížený,“ přiznává Jennifer Boltová. Kromě radosti a hrdosti z triumfů jejich syna je můžou těšit i reálné dopady na život na Jamajce.

„Když získal medaile v Berlíně, opravili nám vodovod. Co by se nám hodilo po Riu? Silnice už jsou docela ve špatném stavu,“ usmíval se mohutný Wellesley Bolt, jenž podobu se synem nezapře.

Devětadvacetiletému světovému rekordmanovi už příliš do duše nemluví, ale občas to přece jen zkusí. „Říkám mu, že je pomalu čas se usadit a vybrat si partnerku. Ale on vždycky odpoví, že je ještě čas,“ usmívá se Boltův tatínek.

Reklama