Hlavní obsah

Holuša získal na Julisce zpět sebedůvěru. Teď si troufá na boj o evropské zlato

Michal OsobaPrávo

Náznaky skepse po úvodních dvou startech zmizely, mílař Jakub Holuša opět předvedl své raketové zrychlení v závěru závodu. Při Odložilově memoriálu stačilo na druhé místo za Michuem z Bahrajnu a především na druhý nejlepší výkon Holušovy kariéry 3:35,15. Rychleji běžel jen loni při svém českém rekordu ve Stockholmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Běžec Jakub Holuša (uprostřed) na Memoriálu Josefa Odložila v Praze.

Článek

„Jsem nadmíru spokojen,“ hlásil Holuša a dobrá nálada na něm byla znát. Jaký to rozdíl proti rozpakům po sedmém místě na ostravské Zlaté tretře a jedenáctém na Diamantové lize v Eugene. „Jak člověk už běhá delší dobu, pak hledá, co je špatně, to mu nahlodává psychiku. Tak jsem rád, že jsem tu běžel takhle dobře,“ pochválil se svěřenec Jiřího Sequenta.

Nepřepálil úvod

Na druhou pozici za jasně vedoucího reprezentanta Bahrajnu se propracoval v závěrečné třetině hlavní disciplíny memoriálu. „Nechtěl jsem to přepálit, proto jsem na Bahrajnce ani nereagoval. Držel jsem se vzadu a od kiláku začal útočit,“ popisoval úspěšnou taktiku.

Žádný další závod po zrušení startu na Diamantové lize v Oslu už úřadujícího halového mistra Evropy do červencového mistrovství Evropy v Amsterdamu nečeká, v pátek odjíždí na soustředění. „A teď už vím, že jsem na tom dobře a připravím se na boj o titul z mistrovství Evropy. To je jasný cíl,“ předsevzal si Holuša.

Reklama