Hlavní obsah

Klučinová kvůli svalovému zranění zrušila účast v Kladně

Česká rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová nebude startovat na domácím vícebojařském mítinku v Kladně. Důvodem je přetrvávající menší svalové zranění, které si přivodila v soutěži v Götzisu na konci května. Klučinová chce zranění doléčit, aby byla připravena na červencové mistrovství Evropy v Amsterodamu a hlavně na srpnové olympijské hry v Riu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eliška Klučinová v Kladně závodit nebude.

Článek

Stehenní sval si poranila v Götzisu při posledním pokusu v dálce. Soutěž dokončila a splnila limity na ME i OH, ale zranění pořád cítí. "Nevypadalo to nijak zle, odházela jsem oštěp a doběhla osmistovku. Celý týden jsem se to snažila vyléčit, ale bohužel se to moc nezlepšilo. V Kladně tak bohužel závodit nemůžu," oznámila na facebooku.

V úterý byla na kontrole. "Doktor mi řekl, že to není nějak vážné, ale jestli chci být v pohodě na Evropu a olympiádu, musím se Kladna vzdát. Je mi to moc líto, ale i takový je sport," uvedla Klučinová, která letos kvůli zranění kolena nedokončila mistrovství republiky.

Se zdravím má v posledních letech problémy často. Před několika lety byla na operaci vbočeného palce na noze, takzvaného haluxu. V roce 2014 v Kladně vytvořila český rekord 6460 bodů, pak si ale na ME v Curychu poranila vazy v kotníku. Loni měla vážné potíže s achilovkou.

"Kdybych měla absolvovat podobnou sezonu jako vloni, kdy jsem měla natrénováno a poslední měsíc před vrcholem mě začala bolet achillovka, to už bych se na to asi vykašlala. To už bylo psychicky hodně náročné," řekla osmadvacetiletá atletka nedávno, když hovořila o touze vydržet až do OH v Tokiu 2020.

Reklama

Související témata: