Hlavní obsah

Na koulaře dohlédne Žižka. Dvořák se vyzbrojí palcátem

Praha

Pod dohledem Jana Žižky začne v pátek v Táboře mistrovství republiky atletů. Soutěž koulařů se totiž uskuteční od 17 hodin na Žižkově náměstí.

Upoutávka na MČR 2016 v Táboře.Video: Český atletický svaz

 
Článek

„Je to taková malá neznámá, náměstí není nejrovnější, proto chystáme velkou platformu, aby výkony splňovaly pravidla. Na přání koulařů jsme vybudovali betonový kruh, jen výseč bude halová, takže o něco menší proti venkovní,“ říká předseda organizačního výboru David Bor.

Většina finálových disciplín je soustředěna do dvou odpoledních bloků, tahákem budou zejména oštěpařské soutěže s kompletní českou špičkou včetně dvojnásobné olympijské vítězky Barbory Špotákové. „Pořád jsem v tréninku, abych dohnala manko. Ale chci si zase vylepšit letošní výkon, když se mi povede hod, mohlo by to být k 65 metrům,“ věří.

Dvořák se proměnil v husitu

Z české špičky šampionát vynechávají čtvrtkař Maslák, překážkářka Hejnová, mílaři Holuša a Sasínek (všichni příprava na ME) a tyčkařka Maláčová (zdravotní problémy).

Na šampionát ve svazové upoutávce zval i šéftrenér Tomáš Dvořák v roli husity. „Brnění jsem neměl, jen suknici a elasťáky, protože kamaše nepřijely,“ líčil Dvořák. „Bylo to úžasné, jen byla děsná zima. Půl hodiny mě to děsně bavilo a ty další dvě už moc ne,“ přiznal.

Po natáčení dostal od kamarádů bronzový palcát. „Tak snad mě v Táboře nikdo nenaštve, je to pořádná zbraň,“ usmíval se.

Taháky šampionátu
Pátek
17.00 koule M (Staněk, Prášil)
Sobota
16.15 tyč M (Kudlička, Balner)
17.00 výška Ž (Hrubá)
17.45 100 m př. (Cachová, Koudelová)
Neděle
10.20 kladivo Ž (Šafránková)
15.00 oštěp Ž (Špotáková)
15.05 tyč Ž (Ptáčníková)
16.15 výška M (Bába)
16.20 dálka M (Juška)
16.55 oštěp M (Vadlejch, Veselý)
17.55 110 m př. (Svoboda)
ČT sport vysílá živě v neděli od 16.30.

Reklama

Související témata: