Hlavní obsah

Koulařské show na táborském náměstí vládl Staněk

Praha

Žižkovým náměstím v Táboře duněly rány dopadajících koulí, provizorní tribuny kolem sektoru obsadily na čtyři stovky diváků, další zvědavci sledovali dění z oken historických budov. Netradiční předehra atletického mistrovství republiky přinesla výbornou atmosféru a kvalitní výkony. Ten nejlepší předvedl Tomáš Staněk, sezónní maximum si posunul na 20,39 m.

Foto: Václav Pancer, ČTK

K vrhu se na Žižkově náměstí připravuje vítěz soutěže Tomáš Staněk, v popředí je jeho tréninkový kolega a stříbrný medailista Ladislav Prášil.

Článek
Fotogalerie

V dolní části náměstí vyrostl na montované platformě sektor, v němž se třináctka siláků utkala o první mistrovské medaile. Takovou zkušenost měli vrhači dosud jen z exhibicí. „Doufal jsem, že přijdou diváci, pak jsou ty mítinky na náměstí famózní,“ vyprávěl Staněk.

Atmosféra jako v Německu

„A tady bylo diváků hodně, vyšlo i počasí, pro propagaci atletiky a zahájení šampionátu to byl ten nejlepší krok,“ ujišťoval mistr republiky. „Zatím jsem zažil závody na náměstí dvakrát v Polsku a jednou v Německu, kde ty závody dělat umějí, klidně na stadiónu obeženou sektor tribunou a atmosféra je fantastická, což tady byla taky,“ pochvaloval si.

Spokojený mohl být i stříbrný Ladislav Prášil. Bronzový medailista z posledních dvou halových evropských šampionátů se vrací po vleklých zdravotních potížích a výkonem 20,19 m splnil limit pro mistrovství Evropy v Amsterdamu.

O víkendu pokračuje republikový šampionát už standardně na táborském stadiónu, z nedělního finálového bloku vysílá přímý přenos ČT Sport od 16.30.

Muži, koule
1. Staněk (Dukla) 20,39
2. Prášil (Dukla) 20,19
3. Novák (Olomouc) 19,15

Reklama

Související témata: