Hlavní obsah

Australský chodec Tallent nevěří, že Schwazer nedopoval

Melbourne

Olympijský šampión v chůzi z Londýna Jared Tallent ani v nejmenším nevěří tvrzení Alexe Schwazera, že za jeho novým pozitivním dopingovým testem stojí sabotáž. Italský vítěz OH z Pekingu, jemuž na konci dubna vypršel trest za doping z roku 2012, neprošel v květnu opakovanou kontrolou staršího vzorku z letošního ledna.

Foto: Mike Groll, ČTK/AP

Australský chodec Jared Tallent slaví stříbro na olympiádě v Londýně v závodu na 50 kilometrů.

Článek

"Naposledy, když Schwazer svolal tiskovou konferenci, tak lhal a vykládal výmysly. Proč by mu měl někdo věřit teď," uvedl na twitteru Tallent, jenž své zlato z Londýna získal až letos v březnu poté, co CAS potvrdil diskvalifikaci a trest pro dopujícího ruského vítěze Sergeje Kirďapkina. Australan svůj příspěvek doplnil hash-tagem #banschwazer.

Schwazer porazil Tallenta v olympijském závodu v Pekingu, před obhajobou titulu v roce 2012 měl ale pozitivní test na EPO. Dostal trest na tři a půl roku, který mu byl vloni o šest měsíců s tříměsíční podmínkou prodloužen za vyhýbání se dopingovým kontrolám.

Při svém prvním startu po trestu na květnovém mistrovství světa družstev v Římě zvítězil právě před Tallentem a kvalifikoval se do Ria. Následný opakovaný test vzorku odebraného v lednu ale odhalil přítomnost steroidů a Australan, jenž s návratem Schwazera k závodům už dříve nesouhlasil, tak nejspíš zpětně získá další zlato.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články