Hlavní obsah

Fenomenální Bolt se dohodl s Borussií Dortmund. Bude s ní trénovat

Praha

Devítinásobný olympijský vítěz Usain Bolt bude trénovat s týmem bundesligy. Sprinter se má spojit s Borussií Dortmund. Generální manažer klubu Hans-Joachim Watzke to řekl časopisu Kicker. Nejde prý o žádný vtip ani marketingový tah. Ohledně druhé části tvrzení s marketingem lze ale velmi pochybovat.

Foto: puma.com, Sport.cz

Usain Bolt, nejlepší sprinter současnosti má trénovat s Borussií Dortmund.

Článek

Obě strany mají k sobě blízko. Dortmund i Bolt mají stejného sponzora, tím je výrobce sportovních potřeb Puma.

Jamajčan potvrdil na olympiádě v Riu, že je nejlepší sprinter současnosti, Borussia patří zase mezi špičku uznávané německé ligy. Bolt požádal, jestli by nemohl s mužstvem trénovat, jeho přání bude vyhověno. „Rozhodli jsme o tom před nějakým časem. Usain má velký zájem o trénink s námi," řekl Watzke.

Zádrhel to není ani pro trenéra klubu. „Náš trenér Thomas Tuchel nemá s touto možností problém. Samozřejmě, že nás nemůže (Bolt) navštívit v důležitém týdnu, kdy je Champions League, ale je to možné v předsezónní přípravě. Jsme rádi, je to pro nás čest."

Na otázku, zda by mohl Bolt v budoucnu působit v Dortmundu, má Watzke nyní jednoznačnou odpověď: „Nemáme potřebu o tom mluvit."

Bolt je devítinásobný olympijský vítěz, který slavil na hrách v letech 2008, 2012 a 2016, když pokaždé vyhrál 100 metrů, 200 metrů a štafetu 4x100 metrů.

Reklama