Hlavní obsah

Vana plná ledu, tvrdý dril i show. Fenomén Bolt se představuje na plátnech kin

Praha

Úvodním trailerem se představil a pondělní premiérou vstoupil do kin po celém světě. Nový film I am Bolt (Jsem Bolt) zachycuje nejrychlejšího muže světa v tvrdém tréninku, na cestách, závodech i relaxaci. Snímek přináší divákům jedinečný pohled do života olympijské a sportovní legendy, ale také nejlepšího přítele, týmového kolegy a syna.

Trailer k filmu "I am Bolt"

 
Článek

Běhá v tréninku s těžkým závažím, pak se musí naložit do vany plné ledu. Ve chvílích volna je za showmana, před velkými závody se naopak uzavírá do sebe.

Diváci vůbec poprvé zjistí, jaké je být Usainem Boltem, a nahlédnou do všech aspektů jeho života na trati i mimo ni. Od vyčerpávajícího tréninkového plánu, hlavních překážek a výzev, s nimiž se potýkal, aby dosáhl svých snů na světové scéně, až po svůj čas s přáteli a rodinou.

„Chci, aby si mě lidé pamatovali jako jednoho z nejlepších světových atletů," netají jamajský sprinter.

Díky archivním záběrům z Usainova mládí, důvěrným rozhovorům s jeho nejbližšími - rodiči, nejlepšími přáteli, agenty, trenéry a sportovními kolegy - a fascinujícím záběrům, které natočil sám v průběhu své kariéry a života, nabízí film intimní portrét globálně zbožňované ikony.

Všichni uvidí mé skutečné já...

„Mým cílem při tvorbě filmu je ukázat lidem, jaký můj život doopravdy je... Čím jsem prošel, abych se dostal tam, kde jsem dnes, mé vzestupy a pády a pohled na to, co si myslím a cítím. Znám hodně lidí, kteří mají pocit, že už mě znají, ale těším se, až všichni uvidí mé skutečné já," avizuje Bolt.

Fenomenální sprinter zažil svůj debut na stříbrném plátně osobně při světové premiéře na Leicester Square v Londýně. Film I am Bolt se natáčel během mistrovství světa v Pekingu, olympijských her v Riu a Londýně, v Německu a na Jamajce.

Reklama