Hlavní obsah

Zlatá tretra bude mít v příštím roce nezvyklý termín. Bolt start zatím nepotvrdil

Aktualizováno

Takhle pozdě atletická Zlatá tretra ještě nebyla. Po dvou letech, kdy se populární mítink konal v květnu, ji organizátoři vrátili na červnový termín. Nadcházející, v pořadí už 56. ročník Zlaté tretry, se na Městském stadiónu v Ostravě-Vítkovicích uskuteční ve středu 28. června 2017.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jamajský sprinter Usain Bolt na Zlaté tretře.

Článek

„Od roku 1992 Tretra nikdy nebyla takto pozdě. Věříme ale, že tenhle pozdní termín přinese kvalitnější výkony i hezčí počasí," vysvětloval manažer mítinku Alfonz Juck.

Teplejší počasí by mohlo vyhovovat i Usainu Boltovi, který letos v květnu slíbil, že se do Ostravy zase vrátí. Start na příští Tretře ale zatím nepotvrdil. „Hovořil jsem s ním v úterý v Londýně na premiéře jeho filmu „Jsem Bolt". Momentálně je v situaci, kdy si užívá, že dokázal všechno, co chtěl. Chce ale startovat příští rok na mistrovství světa v Londýně, a tak čekáme, jak se bude vyvíjet jeho trénink," řekl Juck.

„Sám říká, že sezóna 2017 pro něj bude lehčí, bez tlaku, bude si užívat bez velkých cílů a výsledků. Ale on si nemůže dovolit prohrávat, takže se znovu v pravý čas dostane do formy. Jsme s ním dohodnuti, že se setkáme. Řekl už v Ostravě, že se chce vrátit, ale potvrzené to není. Je to podobné, jako každý rok v této době," pověděl Juck.

Nadcházející Zlatá tretra už zná své první hvězdy. Tahákem ženské tyčky bude jistě loňská vítězka Jiřina Ptáčníková, která si už dnes v Ostravě převzala startovní číslo. „Mám trochu strach, že ho do té doby ztratím," usmívala se česká tyčkařka. „Pozdější termín uvítáme asi všichni. Budeme rozzávodění a věřím, že tomu budou odpovídat i výkony. I já mám v teple skočené nejlepší výkony," upozornila Ptáčníková. Do Ostravy se vrátí také dvojnásobný olympijský vítěz v trojskoku Američan Christian Taylor.

Reklama