Hlavní obsah

Oštěpaři dřeli na sjezdovce, teď je čeká házení kamenů do moře

Praha

Úvod přípravy na novou sezónu strávila skupina Jana Železného, ve které jsou Vítězslav Veselý, Jakub Vadlejch, Petr Frydrych a Jaroslav Jílek, v Tatrách a ve Špindlerově Mlýně. Trenér jim naordinoval třeba výběhy sjezdovek. Oštěpařům to ale moc nevadilo. „Na horách jsem jako doma. Dá se říct, že díky mně začali kluci jezdit každý rok do Tater,“ vysvětluje Jakub Vadlejch. Teď je čeká přesun za teplem. Na Kanárské ostrovy. Soustředění si budou zpestřovat i házením kamenů do moře. Jak jim to jde, to si poslechněte v následujícím videu.

Oštěpaři před novou sezonouVideo: Sport.cz

 
Článek

K tomu, aby v příští sezóně uspěli, potřebují hlavně pevné zdraví. „Recept, jak se vyhýbat zdravotním trablům neexistuje, protože oštěp je strašně složitá disciplína," říká trenér Jan Železný a dodává: „Vždycky z legrace říkám, že kdo za sebou nemá nějakou operaci, není ještě pořádný oštěpař," dodává.

Když se oštěpařům budou zranění vyhýbat, může se jim podařit splnit cíl příští sezóny. Aby se celá čtveřice kvalifikovala na mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.