Hlavní obsah

Thomas a Spencerová budou skákat v Třinci

Ostrava

Další zámořské hvězdy oznámili organizátoři Mezinárodní výškařské tour, jehož druhá část se se počátkem února příštího roku uskuteční v Třinci. K již dříve oznámeném olympijskému medailistovi Erikovi Kynardovi z USA přibyli na startovní listinu nejkvalitnějšího halového výškařského mítinku v Česku Donald Thomas z Baham a Levern Spencerová ze Svaté Lucie.

Foto: Profimedia.cz

Bahamský výškař Donald Thomas v olympijském závodě v Riu - archivní snímek.

Článek

„Thomas si v červenci v Maďarsku po devíti letech zlepšil osobní rekord na 237 centimetrů a ve 32 letech se mistr světa z roku 2007 dostal i do finále na olympijských hrách v Riu, kde obsadil 7. příčku," řekl manažer tour Alfonz Juck. Thomas se na třinecké Beskydské laťce představí už popáté. Nejlépe byl v roce 2014 druhý.

Prvním světovým jménem ženské části výškařské tour je Levern Spencerová z ostrova Svatá Lucie. „Dvaatřicetiletá rekordmanka ostrovního státu v Karibském moři prožila v roce 2016 nejlepší sezónu kariéry a směřuje k překonání dvou metrů," přiblížil Juck. Spencerová skončila na halovém světovém šampionátu pátá a v Riu o příčku hůře. „V hale letos vyrovnala osobní a národní rekord 195 centimetrů a v létě venku překonala laťku ve výšce 196 centimetrů," dodal Juck. Beskydskou laťku obohatí počtvrté, nejlépe se umístila na páté příčce.

Beskydská laťka se v Česku uskuteční potřetí v hokejové Werk Aréně v sobotu 11. února 2017 od 15 hodin a podruhé bude součástí Mezinárodní výškařské tour, jejíž úvodní podnik se uskuteční o týden dříve v Banské Bystrici. Pro celkového vítěze tour je připravena finanční prémie pět tisíc amerických dolarů. Vítězem se stanou výškaři s nejlepším součtem výkonů z obou závodů. V případě rovnosti rozhoduje umístění v Třinci.

Reklama