Hlavní obsah

Beskydskou laťku vyhráli Seliverstau a Beitiaová. Hrubá byla v Třinci čtvrtá

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Češka Michaela Hrubá ve druhém dílu Mezinárodní výškařské tour v Třinci vylepšila šestou pozici z úvodního mítinku v Banské Bystrici o dvě místa a vyrovnaným letošním maximem 190 centimetrů obsadila v Beskydské laťce čtvrtou příčku. Stejná pozice ji patří i v celkovém hodnocení Mezinárodní výškařské tour.

Foto: Beskydská laťka

Beskydská laťka.

Článek

„Na to, jak ten závod vypadal ze začátku, to dopadlo dobře. Nešlo mi to v rozeskakování, na 184 centimetrech mě seklo v zádech, tak jsem měl trochu problémy a musela jsem se dávat vzadu trošku do kupy. Ale na to se nemůžu vymlouvat," svěřovala se loňská vítězka Beskydské laťky.

„Mám letos jiný rozběh a jsem celkově rychlejší a silnější, tak se s tím musím trochu porvat. Ale je to čím dál lepší. V prvním závodě jsem skočila 179 centimetrů, to bylo takové úsměvné, ale myslím si, že to bude lepší a lepší," řekla osmnáctiletá česká atletická naděje.

Z vítězství se v Třinci radovala legenda skoku do výšky Španělka Ruth Beitiaová, která jako jediná v třinecké Werk Aréně pokořila 194 centimetry. Pokoušela se i o 197 centimetrů, které by ji zajistily celkové vítězství v Mezinárodní výškařské tour, ale neuspěla.

„Užívám si už každý závod. Jsem šťastná, že jsem zde dokázala vyhrát, i když trošičku mě mrzí, že jsem nedokázala skočit těch 197 centimetrů," řekla olympijská vítězka z Ria. Na druhé příčce skončila se 192 centimetry celková vítězka Mezinárodní výškařské tour Ukrajinka Iryna Herašenková a třetí její krajanka Julia Levčenková.

Mezi muži se český skokan do výšky nepředstavil. V pátek se pro nízkou výkonnost a výpadek v tréninku odhlásil dvojnásobný vítěz Beskydské laťky Jaroslav Bába, tři a půl tisíce diváků i tak mělo komu fandit. V Třinci skákali mistr světa z roku 2007 Donald Thomas z Baham, nebo stříbrný medailista z olympijských her v Londýně Američan Erik Kynard.

Hvězdou mužské výšky byl ale Pavel Seliverstau z Běloruska si ve čtvrtém závodě v řadě za sebou vylepšil osobní rekord na 232 centimetrů před Kynardem a Jamalem Wilsonem z Baham, kteří pokořili laťku ve výšce 227 centimetrů.

Reklama