Hlavní obsah

Dobré zprávy! Rosolová vyvázla z drsného pádu bez vážnějších zranění

Bělehrad
Aktualizováno

Ošklivý pád čtvrtkařky Denisy Rosolové v rozběhu halového mistrovství Evropy naštěstí nemá vážnější následky. „Je OK, má jen pohmožděniny,“ vzkázal z bělehradské vojenské nemocnice lékař českého týmu Jiří Neumann. Rosolová spadla po kolizi se soupeřkami, z dráhy bělehradské Kombank Areny ji odnášeli lékaři se zafixovaným krkem a na nosítkách.

Foto: Ivana Roháčková

Pád Denisy Rosolové po kolizi na halovém ME.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrtém rozběhu došlo k osudnému kontaktu krátce po seběhu při náběhu do druhého kola. Bývalá halová mistryně Evropy Rosolová se ocitla mezi Irkou Phil Healyovou a francouzskou favoritkou Florii Gueiovou, která si počínala hodně nešetrně.

Rosolovou natlačila směrem k vnitřku oválu, kde se dostala pod nohy Irky a po nekontrolovaném pádu narazila Rosolová i do reproduktoru u startu a zůstala ležet na zemi.

Ihned ji ošetřovala trojice lékařů, kteří české čtvrtkařce zafixovali krk, a odnesli ji na nosítkách na ošetřovnu, odkud jela do nemocnice i s českým lékařem Jiřím Neumannem.

„Jeli jsme do vojenské univerzitní nemocnice, kde uděláme rentgen a budeme požadovat řadu vyšetření. Denča je při vědomí, bolí ji hlava, hrudník a břicho... Pro tento okamžik je stabilizovaná," hlásil po poledni Neumann. Po sérii vyšetření spolu s Rosolovou odcestoval do týmového hotelu Crowne Plaza.

Gueiová byla za své počínání po doběhu diskvalifikována, ale po francouzském protestu byla do semifinále navrácena jako vítězka rozběhu.

Spadla už v Polsku

Rosolová v hale podobnou nepříjemnost nezažila poprvé. Na halovém mistrovství světa v Sopotech v roce 2014 v semifinále ji zezadu podkopla Nizozemka Lisanne de Witteová. Tehdy si česká atletka odnesla odřeniny a později se zjistilo, že také prasklou čéšku v koleni.

Po šampionátu v Bělehradě má Rosolová bez ohledu na páteční pád v plánu operaci, při níž ji lékaři odstraní výrůstky v patě.

Reklama

Související témata: