Hlavní obsah

Rosolovou po hrozivém pádu bolí celý člověk! Lékaři se báli vnitřních poranění

Bělehrad
Aktualizováno

Na týmovém hotelu Crowne Plaza se Denisa Rosolová vzpamatovává z následků hrozivě vyhlížejícího pádu v rozběhu halového mistrovství Evropy v Bělehradě. Potlučená, naštěstí bez vážnějších následků.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Denisa Rosolová v péči lékařů po pádu v rozběhu halového ME.

Článek
Fotogalerie

„Jsem v pořádku! Jen mě bolí hlava, krk, žebra, pravá půlka mého těla je sedřená, na čele mám bouli. To vše je ale maličkost! Důležité je, že není nic zlomené a můžu dá se říct normálně fungovat," napsala Rosolová na svém Facebooku.

Po dopoledním pádu zraněnou čtvrtkařku spolu s doktorem českého týmu Jiřím Neumannem převezli do místní vojenské nemocnice, která na první pohled nevypadala příliš vábně. „Ale personál musím pochválit, vše bylo na profesionální úrovni,“ ocenil Neumann.

Po příjmu zamířila Rosolová za specialisty, postupně postoupila rentgenové vyšetření hlavy, krční páteře i hrudníku, čímž se vyloučily zlomeniny. Ultrazvukové vyšetření břicha pak vyloučilo vnitřní krvácení, následovaly laboratorní testy krve.

Všechna vyšetření dopadla pro třicetiletou atletku naštěstí dobře. „Z možných vnitřních zranění jsem měl obavy, protože spadla přímo hrudníkem a břichem na ten rantl ve velké rychlosti, ale poranění vnitřních orgánů se vyloučilo,“ hlásil Neumann s úlevou.

Psychicky se cítí lépe

Po návratu na hotel tak Rosolová odpočívá. „Bolí ji celý člověk, jak se říká. Od hlavy přes pravou část hrudníku a boku, kde má silné oděrky,“ říká lékař. Ale prvotní bolest spojená se šokem a obavami odezněla.

„Byla pochopitelně vystresovaná i naštvaná, což ale pominulo, když ji uklidnily výsledky vyšetření. Psychicky je na tom daleko lépe, ale počítám, že po probuzení bude rozlámaná,“ očekává Neumann, který bude na hotelu stav čtvrtkařky nadále monitorovat.

„Má nařízený klidový režim, aby nechodila ven sama. Dostala běžné analgetikum, vpodvečer uděláme další vizitu a zhodnotíme její aktuální stav,“ plánuje renomovaný sportovní lékař Neumann, jenž pracuje i pro český olympijský tým.

Reklama