Hlavní obsah

Špotáková vsadila na homeopatika, teď chce česat techniku

Praha

Pro někoho šarlatánství, oštěpařská světová rekordmanka Barbora Špotáková ale na léčbu homeopatiky nedá dopustit. Pochvalovala si ji po loňské zlomenině nártu a po alternativní přírodní medicíně sáhla i na úvod letošní sezóny.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Oštěpařka Barbora Špotáková.

Článek

Vleklého nachlazení se ne a ne zbavit, vidina dlouhé cesty na západ USA kvůli Diamantové lize v Eugene v ní příliš optimismu nevzbuzovala.

„Ale povedlo se mi dostat k jedné doktorce, která se věnuje homeopatii. Měla termín buď před odletem do Eugene nebo až v říjnu. Tak jsem urychlila natáčení spotu pro sponzora a spěchala za ní. A za dva dny jsem byla jako jiný člověk,“ pochvalovala si.

Z Eugene se tak vracela se čtvrtým místem, limitem pro světový šampionát a hlavně fit. „Samozřejmě ale ta cesta v podstatě na otočku dá zabrat, což si člověk jako mladší nepřipouští,“ přiznává pětatřicetiletá světová rekordmanka.

Proti mistryni Evropy

A tak ani trénink po návratu nebyl optimální. „Ještě potřebuju učesat techniku, ani v pondělí na Odložilově memoriálu asi nebudou všechny hody stabilní. Ale když jeden uletí a přibydou další metry, budu spokojená,“ ujišťovala.

Soupeřky ale bude mít kvalitní v čele s běloruskou mistryní Evropy Taťjanou Chaladovičovou. „Ta má velkou formu, každý pokus má stabilní,“ chválí vítězku z Eugene.

„Za 65 metrů už letos naházelo dost holek, bude to velice těžké, navíc teď dostala povolení závodit Ruska Rebryková, o níž šly zvěsti, že vloni házela na tréninku sedmdesát. Já doufám, že to bude jako v předchozích sezónách, já se budu postupně posouvat a děvčata horšit nebo aspoň nezlepšovat,“ věří Špotáková s úsměvem. „Počítám, že budu muset bojovat, ale bez toho by to nebylo ono.“

Světové tabulky 2017
1. Tugsuzová (Tur.)67,21 m
2. Š'-jing Liou (Čína)66,47 m
3. Chaladovičová (Běl.)66,30 m
...
9. Špotáková (ČR)63,30 m

Reklama

Související témata: