Hlavní obsah

Špotáková si vyházela tisíc euro navíc. S díky je dá na charitu

Praha

Když na tiskové konferenci před Memoriálem Josefa Odložila dostal ředitel mítinku Miroslav Ševčík dotaz, zda i letos vypíše speciální prémii pro někoho z českých reprezentantů, podíval se na přítomné atlety Jakuba Holušu a Barboru Špotákovou: „Když někdo z vás vyhraje, získá navíc tisíc euro.“ Holuša na Julisce po prémii nesáhl, ale oštěpařská rekordmanka si bonus vyházela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková zdraví fanoušy na Memoriálu Josefa Odložila.

Článek

„Asi mi pan Ševčík moc nevěřil,“ usmála se Špotáková, které na vítězství stačil výkon 62,88 m. „Ale já se rozhodla, že tu prémii věnuju na dobročinné účely, rozdělím ji na nadaci Dejme dětem šanci pro dětské domovy a na asistenční psy,“ prohlásila dvojnásobná olympijská vítězka.

Tetování od Janečka

Ani Špotáková příliš nedoufala, že na svém domácím stadiónu vyhraje, favoritkou byla vítězka Diamantové ligy v Eugene Taťjana Chaladovičová z Běloruska. „Tam házela 65 lehounce, ale dneska byla jak vyměněná, možná ji trápilo rameno,“ přemítala svěřenkyně Rudolfa Černého.

Své letošní maximum sice na domácím stadiónu Špotáková nezlepšila, těšit ji ale mohla vyrovnaná série s pěti výkony ze 60 a půl metru. „Stabilita je fajn, těším se na další závody. Každou sezónu jsem se zlepšovala a i teď se cítím líp, jak přichází teplo,“ libovala si.

Na zápěstí měla nálepku s dětským motivem a korálky. „Ty mi Janeček navlíkl ke Dni matek. A dětská tetování má rád, tak by mi je pořád lepil,“ usmívala se matka čtyřletého syna, jenž jí fandil z tribuny Julisky.

Reklama

Související témata: