Hlavní obsah

Tak perný týden zatím nezažil! Vykouzlí Vadlejch z parádní formy rekord?

Praha

Jeho fazóna budí respekt. Pokaždé, když Jakub Vadlejch letos po návratu z afrického soustředění vzal při závodě oštěp do ruky, poslal ho za 87 metrů. Takovou stabilitou se nemůže chlubit nikdo ze světové elity, což bylo o důvod víc, proč se svěřenec Jana Železného po triumfu na Odložilově memoriálu za 87,21 m spokojeně usmíval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpař Jakub Vadlejch během atletického mítinku Memoriál Josefa Odložila.

Článek

Mohl jste si tu přát víc?

Spokojený jsem strašně moc, je vidět, že příprava proběhla skvěle. Samozřejmě, kdybych si tu zlepšil třeba osobáček (88,02 m), aspoň o centimetr, tak by mi to nevadilo, ale i za takový výkon jsem hrozně rád. Vždyť vloni by 87 metrů bylo mým osobním rekordem.

Stabilní výkonnost je ale dobrým předpokladem, aby vám jeden pokus ulétl třeba právě za osobní rekord.

Je to určitě lepší, než tolik hodit jen jednou. Třeba pro Thomase Röhlera je teď mnohem těžší navázat na výkon z Dauhá, kde hodil skoro 94 metrů. A najednou má druhý závod 86 a půl metru. Takže určitě platí, že když naházíte víc závodů za 87 metrů, tak je pak větší šance, že můžete hodit 88.

Třeba i devadesát?

Třeba i 89,99. (úsměv)

Mužský oštěp byl letos vrcholem mítinku, jak se vám závodí na domácím stadiónu?

Skvěle. Měl jsme tu hozeno nejvíc 82, tak jsem si udělal takový Dukla osobák.

Ve čtvrtek závodíte na Diamantové lize v Římě, o víkendu je mistrovství republiky v Třinci, to vás čeká pořádně nabitý program.

Proto jsem tady neabsolvoval poslední pokus, bude to perný týden.

Kdy naposledy jste absolvoval tři závody za týden?

Jako mládežník, pak už ne. Uvidíme, jak zareaguje tělo, snad to zvládne, ale dnešek mi zase tolik sil nevzal, cítím se dobře.

Reklama

Související témata: