Hlavní obsah

Bolt podeváté a naposledy! Atletická legenda při rozlučce rozzáří Zlatou tretru

Aktualizováno

Už je to příjemná tradice, kterou ale Ostravě závidí celý sportovní svět. Největší hvězda světové atletiky Usain Bolt bude opět ozdobou mítinku Zlatá tretra, který vítkovický stadión pohostí 28. června. A pozor, pro české fanoušky to bude poslední šance vidět nejrychlejšího muže historie v akci. Pokud si tedy svůj plánovaný konec kariéry nerozmyslí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jamajský sprinter Usain Bolt pravidelně navštěvuje Zlatou tretru.

Článek

Zlatá tretra bude letos snad ještě nabitější než dřív. Nejlepší vytrvalec posledních let Mo Farah, světový rekordman na čtvrtce Wayde Van Niekerk, druhý muž oštěpařské historie Thomas Röhler, dvojnásobný olympijský vítěz na půlce David Rudisha… Plejádu hvězd ale doplní ta nejzářivější.

Z naděje hvězda

„Zlatá tretra Ostrava je vždy jeden z prvních mítinků, který si dávám do plánu. Byl to první mezinárodní evropský mítink, který mě jako juniora pozval na start, a tak se hodí, abych i při zakončení kariéry Ostravu navštívil,“ vzkázal přes organizátory Jamajčan.

„O devátém ostravském startu nejžádanějšího atleta planety jsme jednali od jeho loňského triumfu v Riu, tento víkend definitivně potvrdil, že rád do své oblíbené Ostravy přiletí,“ těší majitele pořádající agentury Miroslava Černoška.

„Přivítali jsme ho jako neznámého nadějného kluka z Jamajky, loučit se s ním budeme jako s největší hvězdou světové atletiky,“ hřeje Černoška.

Začne v Kingstonu

Bolt startoval v Ostravě čtyřikrát na stovce, třikrát na dvojnásobné trati a jednou na třístovce, pokaždé zvítězil. Letos ve své rozlučkové sezóně bude preferovat nejkratší sprint, který poběží i na Zlaté tretře. Osmi starty se vedle Ostravy mohla chlubit už jen Diamantová liga v Londýně, kam se ale Bolt letos nechystá.

Osminásobný olympijský vítěz a světový rekordman na 100, 200 i 4x100 m zahájí sezónu o víkendu doma v Kingstonu, kde se s ním chystá velkolepé loučení. A rozlučku s Boltem plánují rovněž v jeho oblíbené Ostravě.

Reklama