Hlavní obsah

Mám rychlostní formu jako kdysi, jásal Maslák. A to chtěl ještě víc!

Třinec

Jeho hlavní specializací je čtvrtka, na níž v hale získává světové i evropské tituly. Když se ale Pavel Maslák rozhodl při mistrovství republiky v Třinci vyzkoušet rychlostní formu, byl z toho národní rekord! Vlastní čtyři roky starý výkon na 200 metrů zlepšil o tři setiny na 20,46 sekundy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítěz dvoustovky Pavel Maslák, který vylepšil vlastní národní rekord na 20,46 sekundy.

Článek

Už po sobotním osobním maximu na stovce 10,30 jste věřil, že by mohl rekord padnout. Zjevně jste měl dobrý odhad.

Podle té stovky jsem si věřil ještě na lepší čas, i rozběh na dvoustovku vypadal dobře. Vždycky to může být lepší, ale s českým rekordem jsem spokojený.

Proč tedy nevyšel ještě lepší čas, na který jste si věřil?

Trochu přestal foukat vítr, ve finále jsme měli jen 0,3 do zad, navíc mi přišlo, že v zatáčce foukalo proti. A taky jsem to trochu přepálil, první stovka byla o něco rychlejší, než měla být, a ke konci mi docházely síly.

Na jaký čas jste si tedy věřil?

Měl jsem v hlavě výkon 20,40 a lehce níž. Myslím, že kdyby byly podmínky jako v rozběhu, mohl jsem takový čas běžet.

Osobní rekordy Pavla Masláka
100 m10,30 (7. v české historii)
200 m20,46 (1. v české historii)
400 m44,79 (1. v české historii)

Co vám domácí šampionát ukázal směrem k vaší hlavní trati?

Mám zase rychlostní formu jako kdysi. Když to vyběhám a budu mít dobré podmínky na čtvrtku, mělo by to být také kolem národního rekordu.

Zaběhl jste si dva osobní rekordy za víkend, projevilo se, že jste s trenérem Kupkou trochu pozměnili jarní přípravu a zůstali déle na soustředění?

Je to možné, ale na čtvrtce to tak zatím nevypadá. Rychlostně jsem na tom dobře, ale na čtvrtce se to ještě musí projevit.

Třeba už ve čtvrtek na Diamantové lize v Oslu?

To asi ještě úplně ne. Ono se to nezdá, ale dvě stovky a dvě dvoustovky za víkend se projeví, i když rozběhy byly volnější, trochu unavený budu. Snad si odpočinu a třeba to bude dobré, ale moc s tím nepočítám.

Třinec je nedaleko vašeho rodného Havířova, měl jste tu rodinnou podporu?

Byla tu přítelkyně, rodiče, teta, strejda, bratranci, pak ještě jedna teta a strejda... Kdo mohl, tak přijel. Bydlel jsem u rodičů a dojížděl, je to asi půl hodina cesty. V pátek jsem si dal k obědu řízek a salát, možná i to mě nakoplo. (úsměv)

Reklama

Související témata: