Hlavní obsah

Ostré rýpnutí od bývalého kouče? Pěkně hloupé, reagovala Hejnová

Třinec

Sotva doběhla Zuzana Hejnová do cíle čtvrteční Diamantové ligy v Římě, bývalý kouč překážkářky Falk Balzer okomentoval na Twitteru v angličtině její čas „55,27… Pěkná práce, Dano Jandová“ a doprovodil ho palcem dolů. Když dvojnásobná mistryně světa na 400 metrů překážek ostré rýpnutí německého trenéra zaregistrovala, jen se pousmála.

Foto: Jan Kucharčík

Zuzana Hejnová se v Třinci představila na dvoustovce a ve finále skončila šestá.

Článek

„Je to pěkně hloupé, abych pravdu řekla. Protože kdo tomu rozumí, musí vědět, že Dana s tím ještě nemá nic společného a jde to za ním,“ argumentovala Hejnová. Pod vedením jablonecké trenérky Jandové se připravovala teprve tři týdny, zatímco celé podzimní i jarní přípravné období strávila pod vedením Balzera. „Tak jsem si říkala, že je asi zhrzený,“ pronesla.

Samozřejmě sama nebyla ze svého římského vystoupení nikterak nadšená. „Moc se mi to nepovedlo. Nevím proč, necítila jsem se moc dobře, na posledních dvou překážkách jsem ztratila rytmus, a to mě stálo strašně moc,“ vracela se ke čtvrtečnímu čtvrtému místu.

Jejím sezónním maximem tak zůstává výkon 54,50 s z Eugene, s nímž je na sedmém místě letošních světových tabulek a druhá mezi Evropankami. „Ten čas byl na úvod hodně dobrý, možná proto jsem byla druhým závodem trochu zklamaná,“ přiznala třicetiletá překážkářka.

Z náznaků chmur ji vyvedlo víkendové mistrovství republiky v Třinci, kde si testovala rychlost na dvoustovce. A dvakrát si zlepšila letošní maximum až na 23,94 s. „Forma jde nahoru, zase jsem se cítila líp,“ pochvalovala si. Teď bude muset s Jandovou trochu upravit trénink oproti přípravě s Balzerem.

O nohu se pořád stará

„Musím natrénovat více speciální vytrvalosti, protože jsme se věnovali kvalitě a rychlosti a ten konec mi na čtvrtce chybí. Přitom jsem stavěla na tom, že jsem spíše vytrvalostní typ,“ připomíná Hejnová, která se s Jandovou střídavě připravuje v Praze a v Jablonci.

Komplikací v cestě za postupným zlepšováním překážkářských časů je bolest v oblasti achillovky, s níž Hejnová v posledních letech s přestávkami bojuje. „Je to pořád stejné. V závodě to nevnímám, při tréninku nohu cítím, ale to je asi už i rokama, co běhám. Pořád je ve stavu, kdy se dá běhat,“ popisuje Hejnová, která měla v Třinci levou achilovku a lýtko zpevněné tejpy.

„Obden chodím k fyzioterapeutům, zkouším masti, oleje i bylinky, pořád se o nohu starám. Ale věřím, že to je spojené i s psychikou a ta teď bude jen lepší,“ hlásí s optimismem.

Reklama

Související témata: