Hlavní obsah

Soupeřka Hejnové může závodit. Obvinění nebylo na místě, tvrdí právník

Kingston

Jamajská překážkářka Kaliese Spencerová může znovu závodit. Soupeřka české rekordmanky Zuzany Hejnové byla zbavena obvinění ze zmeškání dopingové zkoušky, za které jí hrozil až čtyřletý trest. V úterý ji očistila nezávislá disciplinární komise.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zuzana Hejnová (uprostřed), Kaliese Spencerová (vlevo) a Denisa Rosolová při Zlaté tretře.

Článek

Jamajská antidopingová komise, která atletku obvinila, podle verdiktu nezávislého panelu neprokázala, že Spencerová byla o předvolání k dopingové zkoušce správně informována. Problém se vztahoval k testu, který zmeškala loni v dubnu.

Třicetiletá vítězka závodu na 400 metrů překážek na Hrách Britského společenství v roce 2014 obvinění od začátku popírala. Úterní verdikt znamená, že stihne jamajský šampionát, který je zároveň kvalifikací na mistrovství světa v Londýně. Ten začne 22. června. "Jsem za ni rád. Byly to pro ni velmi těžké tři měsíce," řekl agentuře Reuters atletčin americký právník Paul Greene.

Myslí si, že k obvinění a pozastavení činnosti vůbec nemělo dojít. "Nebyl žádný důkaz, že udělala něco špatného. Dnešní rozhodnutí jí dalo za pravdu a dokázalo Jamajce, že Kaliese je nevinná a nikdy neudělala nic špatného," doplnil bezprostředně po úterním verdiktu.

Vedle Spencerové, která byla druhá na loňské Zlaté tretře a v únoru se představila na halovém mítinku v Ostravě, byl z porušení antidopingových pravidel obviněn také její reprezentační kolega Riker Hilton. Ten byl na MS v roce 2011 členem bronzové štafety na 4x400 metrů. Také on tvrdí, že je nevinný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články