Hlavní obsah

Dvojčata v akci! Dcery naplní dávnou touhu desetibojařského šampióna

Kladno

Osmiletá pauza rodiny Dvořákových v hlavních závodech kladenského vícebojařského TNT Express mítinku končí. Na trojnásobného mistra světa v desetiboji a jednoho ze zakladatelů mítinku Tomáše Dvořáka naváží o víkendu hned dvě jeho dcery, Barbora a Kateřina.

Foto: Jan Kucharčík

Barbora Dvořáková v dálkařském sektoru při mistrovství republiky v Třinci.

Článek
Fotogalerie

Dvacetiletá dvojčata se už na kladenském Sletišti představila několikrát v doprovodném programu, teď je čeká debut mezi dospělými vícebojařkami. „Byla to taková moje touha, že by si tu střihly sedmiboj a je to tady,“ těší se současný svazový šéftrenér, jenž sám stihl v Kladně dokončit jen jeden desetiboj při premiérovém ročníku.

Podobné po všech stránkách

Všestranná dvojčata už se představila na několika mládežnických akcích, Kateřina se v zimě stala halovou mistryní republiky, Barbora se jako dálkařka nominovala do seniorské reprezentace pro mistrovství Evropy družstev v Lille.

Obě jsou na první pohled k nerozeznání. „A jsou si blízko i povahově, typická dvojčata,“ říká Dvořák. Podobnou mají i výkonnost, v dubnu ve Florencii je v sedmiboji dělilo jen 17 bodů. „Káča by měla být lepší na překážkách a ve výšce, koule a dvoustovka obráceně, v dálce uvidíme, oštěp je stejná tragédie pro obě a na půlce si to rozdají,“ očekává.

Časem se k nim může přidat i jejich nejmladší sestra, čtrnáctiletá Tereza. „Také závodí, teď získala medaili na pražském přeboru žákyň. Ale jestli se k nim někdy přidá? Do ženy a do melounu člověk nevidí, zvlášť ne do naší Terezy, ta je dílo. Ale motivaci má, sestry si z ní dělají šprťouchlata, tak třeba se vyhecuje,“ dodává Dvořák.

Reklama