Hlavní obsah

Vykopli nás kvůli Boltovi, tvrdí kouč kanadského sprintera před loučením legendy

Praha

V pátek ve 21:35 Usain Bolt v Monaku naposledy zaklekne do startovních bloků při mítinku. Pak už jen světový šampionát v Londýně a kariéra jedné z největších postav atletické historie se uzavře. Jaká rozlučka při mistrovství světa bude, může hodně napovědět už poslední mítink Diamantové ligy před MS.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Usain Bolt se při Zlaté tretře podepisuje fanouškům.

Článek

Jamajský sprinter má za sebou letos dva ostré starty na stovce a rozhodně ho neuspokojily. Doma v Kingstonu zaběhl čas 10,03 s, na Zlaté tretře Ostrava byl ještě o tři setiny pomalejší.

V letošních světových tabulkách se krčí až na 24. místě, z Ostravy mířil na předem domluvenou prohlídku u svého dvorního lékaře Müllera-Wohlfahrta. „Cítím se čím dál lépe, chtěl bych už běžet pod deset sekund,“ předsevzal si.

De Grasse jen ve štafetě

Ve startovní listině mítinku v Monaku je podle letošních časů až pátý nejrychlejší, na to nebyl zvyklý. A to ještě Andreho de Grasse, jednoho z hlavních Boltových vyzyvatelů a bronzového na stovce z olympiády v Riu, podle jeho kouče Stuarta McMillana pořadatelé odmítli a Kanaďan poběží jen štafetu.

„Byl ve startovní listině, ale vykopli ho. Bolt nechtěl, aby proti němu závodila úplná elita,“ řekl stanici CBS. „Ale chápu, že před světovým šampionátem na sebe nechce zvyšovat tlak případnou porážkou, pokud někdo má právo si vybírat soupeře, je to Bolt,“ dodal smířlivě.

Není výjimečnou praxí, že se startovní pole tvoří s ohledem na největší hvězdu, nicméně management světového rekordmana a osminásobného olympijského vítěze pro britský deník Telegraph popřel, že by hrál roli při skladbě Boltových soupeřů.

Reklama

Související témata: