Hlavní obsah

Chci ukázat, že stále patřím do špičky, říká před šampionátem obhájkyně titulu Hejnová

Veronika KramlováSport.czPrávo

Spokojená vyrazí příští týden na světový šampionát do Londýna překážkářka Zuzana Hejnová. Dvojnásobná mistryně světa je plná optimismu, problémová achilovka ji nebolí a test před odletem dopadl velice slušně. „Cítím se dobře. Forma stoupá. Věřím, že mám na to bojovat o medaili,“ prohlásila třicetiletá úspěšná atletka.

Foto: Ivana Roháčková

Zuzana Hejnová.

Článek

O třetí zlato v řadě bude na nadcházejícím mistrovství světa v Londýně bojovat překážkářka Zuzana Hejnová. Třicetiletá atletka během sezóny odešla od německého kouče Falka Balzera a začala se připravovat s trenérkou Danou Jandovou, kterou zná již od mládežnických let. „Tahle změna je pro mě určitě přínosem. Jsem teď spokojená,“ líčila s úsměvem na tváři Hejnová na páteční tiskové konferenci.

„Rozumíme si, jsme kamarádky, na tréninku je ale pro mě autoritou a mám k ní respekt,“ vyprávěla dál. V poslední fázi přípravy, na soustředění v Nymburku, se však bez své trenérky musela na několik dní obejít. „Dana byla na evropském šampionátu juniorů, sama jsem ale nezůstala. Trénovala jsem s Helenou Fuchsovou. Je to odbornice na čtvrtku, a ještě k tomu fyzioterapeutka, takže se starala i o mé zdraví,“ pochvalovala si.

K dobré náladě jí přispívá i fakt, že problémová achilovka nezlobí a ona tak může naplno trénovat. „Vůbec mě teď nebolí. Psychicky mi hodně pomohlo i nedávné vítězství na Diamantové lize v Rabatu, takže se teď opravdu cítím dobře,“ dodala s tím, že slušně dopadl i čtvrteční test na tři sta metrů překážek v Chebu. „Bylo chladno a mrholilo, takže si myslím, že s časem mohu být spokojená.“

Soupeřky s ní musí počítat

Nyní bude olympijská bronzová medailistka ladit formu ještě v Jablonci a ve středu pak zamíří do Londýna. „Už se těším, mám to tam ráda,“ přiznala s tím, že na tomto stadiónu se jí doposud dařilo, a tak věří, že skvělé výkony tady předvede i tentokrát. „Je tam vždy výborná atmosféra, diváci tady atletice rozumí. Doufám, že zde udělám dobrý výsledek,“ přeje si česká rekordmanka.

Za největší favoritky považuje Američanky Shamier Littleovou a Kori Carterovou. Cenný kov by ale chtěla také. „Samozřejmě, že pro každého je snem obhajoba titulu, ale letos se běhá opravdu rychle. Uvidíme, v jaké formě přijedou soupeřky. Už během rozběhu a semifinále se ukáže, jak na tom jsme,“ odhadovala.

„Brala bych jakoukoliv medaili a udělám pro ni všechno. Holky na Diamantové lize v Rabatu viděly, že mi forma jde nahoru. Věřím tomu, že se mnou pořád počítají, a že ví, že si na mě budou muset dávat pozor. A to je pro mě motivace, abych ukázala, že stále patřím do špičky,“ uzavřela úřadující světová šampiónka.

Reklama