Hlavní obsah

Povhová a Zemljaková nebudou kvůli dopingovému podezření na MS

Kyjev

Ukrajinská atletická federace vyřadila krátce před začátkem mistrovství světa v Londýně z výpravy sprinterky Olesju Povhovou a Olgu Zemljakovou. Medailistky z velkých akcí jsou podezřelé z dopingu.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Ukrajinská atletická federace vyřadila krátce před začátkem mistrovství světa v Londýně z výpravy sprinterky Olesju Povhovou a Olgu Zemljakovou

Článek

Sprinterky minulý týden obdržely od antidopingové agentury dopis, aby vysvětlily podezřelé nálezy ve svých vzorcích. Atletky však s výsledky testu nesouhlasí, byl prý prováděn nestandardní technikou.

"Tahle metodika není legální, neuznává ji WADA ani IAAF. Měli jsme do 1. srpna vysvětlit výsledky svých testů, ale to jsme nedokázali, protože jsme nechápali, jak k nim mohlo dojít. Naše federace nás na základě toho vyřadila ze soutěží," řekla médiím Povhová, nejlepší ukrajinská atletka loňského roku.

Devětadvacetiletá Povhová má bronzovou medaili ze štafety 4x100 m na OH v Londýně 2012, je halovou mistryní Evropy na 60 m z roku 2011 a letošní halovou vicemistryní Evropy z Bělehradu. O dva roky mladší Zemljaková je vicemistryní Evropy na 400 m z Curychu 2014.

Reklama

Související témata: